Y15zr Modified Tayar Besar

YAMAHA R25 (250CC) in this case. Sempadan antara tayar yang haus dan belum haus akan tinggi melebihi 5mm. Saiz tayar yang paling bagus adalah yang mempunyai karakter atau profil yang paling hampir sama dengan tayar asal. Sport Rim y15zr 3 batang for RM 300 at Kota Damansara, Selangor. BACA: Y15ZR vs RS150R vs BENELLI vs SYM. y15zr is better in all aspects. 15 masuk tayar 80/90 ok x?? Unknown https: Saya nak tukar tayar besar sikit untuk nouvo lc saya depan dengan belakang. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. Sebagai contoh, cetakan 205/50 VR 16 membawa maksud tayar itu mempunyai kelebaran 205 milimeter (mm), ketebalan tayar daripada rim ke permukaan jalan adalah 50 peratus dari kelebaran 205 mm dan untuk kegunaan rim berdiameter 16 inci. With a weight of only kg, the Y15ZR is also an easy motorbike to ride in the city as manoeuvring it through a traffic jam or narrow streets would not be a cumbersome task. Pandai-pandai lah korang yerr ketuk fender tu bagi rata. Tayar nilah yang menyebabkan motor korang lambat pick-up. BIGGER SPORT RIMS PROBLEM : MASALAH GUNA RIM BESAR - INCREASE CAR HEIGHT / CARA TINGGIKAN KERETA Fitting a bigger sport rim is a very nice modification on a car but there are some problems that you may consider before changing to bigger rims. xkan malam pertama nk guna bantal tutup muka?Y15ZR TETAP PUJAAN HATI. IRC TAYAR TUBELESS TYRE 120/70-17 80/90-17 *Ready stock *High quality *High durability Pos Seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak #ultimatemotorparts #readystock #irctyre #tayarmotor #tayar #tayarkapcai #tyres #IRC #lc135 #rs150r #rs150 #ysuku #y15zr #motosikal #tayarmotorsikar #motorcyclespareparts #irctire - Buy Y15ZR/RS150/LC135 TAYAR IRC TUBELESS TYRE 120/70-17 TAYAR KAPCAI SUPERSPORT S99. Rasanya semua jentera Y15ZR yang terawal dapat tayar Dunlop termasuk saya punya. only advantag for fz is the fuel tank. Bagi yang menunggang big bike mungkin tidak menghadapi masalah dalam memilih jenis tayar memandangkan hampir semua tayar big size berkualiti tinggi. Alhamdulillah tayar ok walaupun kelihatan dawai kecil tertusuk dalam. bukan nya nak upgrade sebenarnya, but i think the internal part have something wrong. Rim ini pula dikemaskan lagi dengan warna. Y15ZR MODIFIED ( TAYAR BESAR ) Shaffiq Arbi motomad kt klims dan review benelli frs tayar besar - Duration: 13:14. o ko ooook kk lp po lll. Mungkin memang sebab motor baru dan saiz tayar besar. Welcome to Galeri Kereta TV!!! We upload rare, original. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. Jagalah minyak hitam, plug, oil filter, spoket rantai, tayar dan sebagainya mahal murah ikut la. Don't use the same old hashtags, our software automatically detects the top trending hashtags so you can use the best hashtags for your posts every time. Berkemungkinan ini adalah kesan daripada penggunaan tayar hadapan lebih besar, dan suspensi belakang juga ditala semula kerana dalam risalah, gambar monoshock belakangnya terpapar bersama kelengkapan baru lain. Memang betul 'hukum ibu jari' menyatakan semakin lebar tayar motorsikal anda, semakin besar permukaan tayar yang menyentuh jalanraya. Sejak pelancaran moped Yamaha Y15ZR,pasaran kapcai berkapasiti besar sedikit seimbang selepas Suzuki mendominasi pasaran kategori tersebut agak lama. Dia pun baru beli Y15ZR, elok ja aku tengok dia pakai. 01/03/2019 🔥🔥Ready stock 🔥🔥 Bob Heath visor 3 button 2 tone half color with black cap. Akhir sekali, tangki mintak Honda besar sedikit dengan kapasiti 4. Umum mengetahui bahawa saiz tayar hadapan Y15ZR adalah yang paling kecil dalam kelasnya. Rasanya semua jentera Y15ZR yang terawal dapat tayar Dunlop termasuk saya punya. yamaha y15 geng tayar besar yamaha y15zr geng tayar besar #sarawakmotoday #sparkmalaysia #gengtayarbesar. Masalah tayar sangkut pada kepingan body fender kereta kerap berlaku pada kereta yang dilengkapi sport rim dan tayar besar. kos modified y15 geng tayar besar - y15 , ruckus , lc 135 , c 70 y15zr rudy, dayana roza, mad geng tayar besar + geng tayar kecik at art of speed 2019. Berkemungkinan ini adalah kesan daripada penggunaan tayar hadapan lebih besar, dan suspensi belakang juga ditala semula kerana dalam risalah, gambar monoshock belakangnya terpapar bersama kelengkapan baru lain. Tayar belakang berat mcam sangkut disc brek. bila dah tukar tayar yang lebih besar dan bagus iaitu DURO 70/100 (RM 130), cornering lebih mantap. Kelengkapan lain pada motosikal ini adalah termasuk fender lebih besar untuk memuatkan tayar yang kini lebih besar, butang lampu tinggi (passing light) dan butang mematikan enjin (kill switch). Ysuku VS Rs. If you maintain 120kmh, with Ron95, 1 day finish. yg penting paras rupa. VFX, Sound, Music and editor By Takprostudio for more info whtasapp 01111434783 INI SEMUA ATAS. Berkemungkinan besar ini adalah kerana ia menggunakan tayar hadapan lebih besar (bersaiz 90/80), dan suspensi belakang juga telah ditala semula. Pelbagai jenis bunga tayar memberikan grip pada permukaan jalan yang berbeza. Lebih stress pada tayar belakang. Sport Rim y15zr 3 batang for RM 300 at Kota Damansara, Selangor. Nissan Serena Owners Club Malaysia. pemanduan yang lebih selesa di jalan yang berbukit dan berlubang. 544 Mitglieder. Jumlah t15zr masih sama seperti Y15ZR yang dipasarkan di Malaysia. dream punya magnet takut power kurang sebab ada satu skru nanti tak dapat ikat coil macam senget. Saiz 70/90-17. Maksudnya ketinggian tayar adalah 70 peratus kelebaran tayar itu. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu. I maintained with V-Power Racing and Ron97, can last 2 days with 120kmh speed. HUBLESS WHEEL Yamaha LC 135. Y15ZR FESTIVAL 2019 - TAKPRO STUDIO | zizan razak - achey - gengtayarbesar @chaapakmi Special Thanks to for making this video possible. Yamaha LC150 / Y15ZR / MX-KING / EXCITER / SNIPER 150 / CRYPTON X 150. Walaupun kedua-dua model ini menggunakan tayar belakang bersaiz gergasi dalam industri 120/70, Honda di depan dengan pemasangan tayar 90/80 pada roda hadapan berbanding 70/90 bagi Y15ZR (kecik gila weh!). practicality, comfortability,etc. Download Lagu Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar dapat kamu download secara gratis di Hanyalagu, Waptrick, Stafaband & Planetlagu. Tayar pula menggunakan jenis knobies atau islilah kampungnya tayar jagung. Exclusive interview with Founder Geng Tayar Besar, Rudy Norman. Play, streaming, watch and download Yamaha Y15 Custom (Geng Tayar Besar) video (03:32) , you can convert to mp4, 3gp, m4a for free. Tayar yang popular digunakan oleh penunggang motosikal termasuk Yamaha 135LC. Nak jadi cerita, tayar motor Azhar tertusuk skru. Sudah tentu ianya mempercepatkan jangka hayat tayar anda. Berat badan rider berapa kg 3. Download YSUKU V2 MODIFIED (2. o ko ooook kk lp po lll. Umum mengetahui bahawa saiz tayar hadapan Y15ZR adalah yang paling kecil dalam kelasnya. GTB (Geng Tayar Besar) has 42,784 members. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. Tak ingat pun jam berapa masa tue. 3-Pastikan tayar yang dipasang sesuai dengan ruang tayar pada kereta. Play, streaming, watch and download Y15ZR - FIRST STAGE video (15:09) , you can convert to mp4, 3gp, m4a for free. Sport Rim y15zr 3 batang for RM 300 at Kota Damansara, Selangor. Biasanya tayar dengan nisbah aspek 55 ke bawah diklasifikasi sebagai tayar profil rendah. Oh ya, rim X1R dan tayar Corsa Platinum R99 tue aku sempat pakai dalam 7 bulan ja. Jangan ingat mesin la. #y15zr #lc135 #Lagenda Shaft Tayar front suitable for all model kapcai Yamaha - Buy Y15 LC135 SRL115 front Tayar shaft accessories (mio-short) Seller Centre. So, tampung dahulu la. Sebab itu kita disarankan untuk menukar kepada parts yang lebih berkualiti. Sebagai contoh kalau guna Sport rim besar tentu tayar tukar size besar gak. Yamaha Y15ZR Custom (GTB Geng Tayar Besar). VFX, Sound, Music and editor By Takprostudio for more info whtasapp 01111434783 INI SEMUA ATAS. jika dilihat alur bunga untuk guna ketika jalan basah mungkin tiada masalah ketara. Memang betul 'hukum ibu jari' menyatakan semakin lebar tayar motorsikal anda, semakin besar permukaan tayar yang menyentuh jalanraya. Berikut adalah ciri-ciri perubahan pada model Yamaha MX King 2019. Untuk memastikan selekoh-selekoh dapat diratah dengan rakus, motor ini dilengkapi dengan sepasang tayar jenis tanpa tiub (tubeless), dan merupakan motor pertama kelas 150 yang dilengkapi dengan ciri ini di seluruh Asia. Setakat ni dah hampir 1 tahun setengah sealant berada dalam tayar. GTB (Geng Tayar Besar) has 42,784 members. Coverset Y15zr silver robot original motor RM700 Coverset y15zr Silver robot orimoto Kondisi cun cun 9/10 Cod area melaka Fullset sekali lampu depan Inner kepala & spoiler Nego tipis. Pelbagai jenis bunga tayar memberikan grip pada permukaan jalan yang berbeza. 50 Besar Bergantung pada Stok PM untuk warna Chat untuk Membeli. Tiga tayar dia atas memiliki spesifikasi yang sama, NF67 tu brand IRC, mungkin dipasang pada model-model Exciter 150. Play, streaming, watch and download Yamaha Y15 Custom (Geng Tayar Besar) video (03:32) , you can convert to mp4, 3gp, m4a for free. mula-mula rasa mcam dah ok tapi lama-lama rasa sama ja berat. Abdul Hadi N Suhaila is on Facebook. perlu berhati-hati sikit ketika memperlahankan motosikal terutama ketika jalan basah dan licin. Kelab Yamaha 135 LC Untuk Mahasiswa(KLCM) ha 651 membri. I changed the front tyre to 90/120. sila like, subscribe, share dan sebagainya TeRiMa KaSih. For motorcycle #Y15ZR #RS150 #lc135 #125z #Ex5 #ex5dream #wave100 #wave125 #kriss100 #Kriss #rxz #fz150#srl110#srl115 Made in Thailand Longer than standard Side Stabd Cyclones Side Stand 23CM *High quality *High durability *Anti rust coating Post ke seluruh Malaysia #aksesori #sparepartmotor #sidestand #tapakkaki. 85 dibahagian belakang dan 1. sila like, subscribe, share dan sebagainya TeRiMa KaSih. KOS MODIFIED Y15 GENG TAYAR BESAR - Y15 , RUCKUS , LC 135 , C 70 Kaki Nguar. Nombor 70 ialah nisbah aspek (aspect ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding lebarnya. x menarik mint langsung. Ikut jalan ke Changlun, kemudian ke Atau, sebelum keluar di simpang UniMAP. Selepas Vietnam, semalam giliran Indonesia menerima model baru ini. SEKIAN lama menanti, akhirnya motosikal kegemaran rakyat Malaysia lagi 'terlaju' di kalangan peminat jenama Y, Yamaha Y15ZR V2 (versi 2. alamak,kalau tayar pon stock pakai buang mmg parak la. Memang betul 'hukum ibu jari' menyatakan semakin lebar tayar motorsikal anda, semakin besar permukaan tayar yang menyentuh jalanraya. 4 PS pada 8,500 rpm dan 13. Pada saya biasa saja. Nissan Serena Owners Club Malaysia. Satu lagi tayar yang saya dah cuba adalah Zeneos, tayar ni masa baru agak menyeramkan. Select your city to start search. sy baru pakai 5 hari setakat ni grip masa jalan basah ok. Sekarang kita lihat pada meternya pula. Saiz tayar yang paling bagus adalah yang mempunyai karakter atau profil yang paling hampir sama dengan tayar asal. kalo dalam bndar tu lain citer la. 7 Motorsikal Berkuasa Besar Terbaik Bagi Penunggang Baru Di Malaysia Hong Leong Yamaha Lancar 135LC Special Edition (SE), Harga Dari RM7118 Yamaha Bakal Perkenal Enjin Baru Y15ZR 155cc?. masalah bila bawa laju sampai nak makan jalan orang pasal xbrani nak koner abis. Download Lagu Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar dapat kamu download secara gratis di Hanyalagu, Waptrick, Stafaband & Planetlagu. Tayar asal depan bersaiz 70/90-17 kini digantikan dengan …. Y15ZR MODIFIED ( TAYAR BESAR ) Shaffiq Arbi motomad kt klims dan review benelli frs tayar besar - Duration: 13:14. Yamaha Y15ZR ini mempunyai saingan hebat dari tiga jenama motosikal besar yang lain. Rim ini pula dikemaskan lagi dengan warna. Beli Yamaha Y15ZR modified di Bayan Lepas,Malaysia. dream punya magnet takut power kurang sebab ada satu skru nanti tak dapat ikat coil macam senget. Yamaha Exciter 150 atau Y15ZR 2019 ditunjuk secara rasmi - enjin masih 150 cc, banyak kelengkapan baru In Bahasa Malaysia , Berita Antarabangsa , Motosikal / By Durrani Sharom / 3 August 2018 6. sproket y15zr Bagi memudahkan pemahaman, kita gunakan Yamaha Y15ZR sebagai contoh subjek kajian memandangkan moped itu begitu popular di kalangan penunggang tempatan yang mahukan prestasi maksimum. Download YSUKU V2 MODIFIED (2. So, kami plan nak pi tampung jer la. bahagian kelas masih pakai standart gbo ke?kalau masih guna kelas gbo kamu kena pakai crankshaft honda fame. Download YSUKU V2 MODIFIED (2. Kelab Yamaha 135 LC Untuk Mahasiswa(KLCM) ha 651 membri. o ko ooook kk lp po lll. Pakai tayar saiz low profile - 100/70, 90/80, 100/80 - Yang penting (angka besar)/(angka kecil) 2. Diablo super corsa sc2 belakang saiz 160/60. Saiz 70/90-17. Sudah tentu, bagi memuatkan tayar yang besar ini, suspensi juga perlu diubah suai, dan pembina motosikal ini yang menggelarkan diri mereka sebagai Geng Tayar Besar telah menggunakan fork daripada. Juad leman terima kasih kerana bagitaw saya. Setakat blog ini ditulis, model ni belum masuk Malaysia. Yamaha Y15ZR ini mempunyai saingan hebat dari tiga jenama motosikal besar yang lain. Secara amnya, motosikal chopper adalah berasaskan rekabentuk model-model motosikal Harley-Davidson. Alhamdulillah tayar ok walaupun kelihatan dawai kecil tertusuk dalam. masalah bila bawa laju sampai nak makan jalan orang pasal xbrani nak koner abis. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar tayar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. TAYAR HADAPAN LEBIH BESAR. 728 miembros. Melalui akun instagramnya, Geng Tayar Besar mempublikasikan foto-foto motornya yang sudah berpenampilan ala pacuan MotoGP. Rasanya y15zr sesuai untuk mat rempit budak baru nak up, yang pakai untuk modified racing pastu dah kawin jual balik , Honda Rs150r sesuai unutk peringkat pertengahan yang dah kawin pakai motor hari pegi balik kerje taruk box blakang. , Ltd , Japan. Y15ZR & RS150R Modified Gear Lever Sebab itu kita disarankan untuk menukar kepada parts yang lebih berkualiti. Pergi servis center, mekanik adjust disc break calipper bagi selari dengan disk. yg penting paras rupa. Barang BARU dalam kotak, gambar sekadar hiasan Saiz 1. Tgk harga depan blakang rm 270. 3-Pastikan tayar yang dipasang sesuai dengan ruang tayar pada kereta. GROUP YAMAHA Y15ZR / EXCITER 150 MALAYSIA hat 17. BACA: Y15ZR vs RS150R vs BENELLI vs SYM. Ada juga pengguna motorsikal menggemari saiz tayar yang besar, dengan itu membuat bentuk 'donut' pada tayar. cari kawan bukan lawan. 5 liter, manakala YamahaY15ZR berkapasiti 4. Umum mengetahui bahawa saiz tayar hadapan Y15ZR adalah yang paling kecil dalam kelasnya. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. Paling besar untuk kategori cub/street dan naked untuk kategori ini. Tayar ori kilang dah cukup besar utk rim ori. y15zr is better in all aspects. y15zr ada ciri2 tersebut tapi tang tangki tu ja yg kecewa ckit. 507,251 views; Santai Team Bob Yp Bersama Geng Tayar Besar - Duration: 41 minutes. Tayar yang popular digunakan oleh penunggang motosikal termasuk Yamaha 135LC. Yamaha Y15ZR ini mempunyai saingan hebat dari tiga jenama motosikal besar yang lain. Kelengkapan lain pada motosikal ini adalah termasuk fender lebih besar untuk memuatkan tayar yang kini lebih besar, butang lampu tinggi (passing light) dan butang mematikan enjin (kill switch). Model 2019 akan menggunakan tayar bersaiz 90/80-17 bagi menggantikan saiz semasa 70/90-17. Size tayar dan rim anda besar atau kecil Antara ekzos yg mempunyai cutting standard Y15 adalah:-1. melindungi rim dari bengkok. lawa giler motor Yamaha Y15ZR ni. Kena tukar tayar belakang tu kecil lagi dari saiz 120/70 atau 130/170 kepada 110 atau 100/80. Satu lagi tayar yang saya dah cuba adalah Zeneos, tayar ni masa baru agak menyeramkan. Ujian demi ujian menghasilkan tayar yg boleh mengharungi hujan dgn lancar tanpa skip @ goyang Ketika panas, tindak balas sebatian tayar menjadi lebih cengkaman Maka ia amat stabil ketika selekoh tajam Bunga Bunga corsas123 ni merupakan corak yg paling ideal utk kegunaan touring dan sports Mempunyai aliran longkang zig zag di tengah utk membelah air. Ini mungkin akibat kerana tayar motor tersebut terkena benda tajam dan mengalami bocor yang besar seterusnya menyebabkan tayar kempis secara tiba-tiba. Berikut adalah ciri-ciri perubahan pada model Yamaha MX King 2019. go for y15zr, u get bakul, u will definitely appreciate it. Tayar hadapan didatangi dengan saiz 90/80-17 46S manakala tayar belakang pula adalah 110/80-17 57S. YAMAHA R25 (250CC) in this case. GTB (Geng Tayar Besar) ha 42. Tetapi kebenaran hukum tersebut hanyalah secara keseluruhan sahaja. Azril Adib 4 August at Keta Punk 1 October at With over 8 years' experience in overseas markets, our products have been sold to over 50 countries, covering from Europe, America, Southeast countries, and Russian speaking countries. This is Modification of Yamaha Y15ZR 150 aka MXKing 150 in Indonesia or Exciter 150 in Vietnam. Yamaha 135lc ini,ia didatangkan dengan saiz 17inch 1. Ada yang lebih suka dengan nama LC150 kerana bentuk seakan-akan LC135. Y15ZR & RS150R Modified Gear Lever. The Y15ZR is modded to accept a swingarm taken from a sports bike that allows for the fitment of a 140 to 180 size rear tyre while the front is. sume moto kene jage dengan elok kalu nak pakai lame. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar tayar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. GTB Sarawak wujud seawal 2018 dgn kemunculan bbrapa buah jentera 150cc. Ada juga pengguna motorsikal menggemari saiz tayar yang besar, dengan itu membuat bentuk 'donut' pada tayar. Harap dapat membantu. cari kawan bukan lawan. 498 membros. Kalau berminat nak tukar ke tayar lebih besar, eloklah tukar rim sekali. jika dilihat alur bunga untuk guna ketika jalan basah mungkin tiada masalah ketara. Di laman-laman kelab Y15ZR, ramai yang bersorak gembira apabila berpeluang menggunakan tayar Battlax atau Super Corsa. Ada saya ceritakan dalam blog saya ni. Tayar hard compound tapi cepat botak. For motorcycle #Y15ZR #RS150 #lc135 #125z #Ex5 #ex5dream #wave100 #wave125 #kriss100 #Kriss #rxz #fz150#srl110#srl115 Made in Thailand Longer than standard Side Stabd Cyclones Side Stand 23CM *High quality *High durability *Anti rust coating Post ke seluruh Malaysia #aksesori #sparepartmotor #sidestand #tapakkaki. CNC UPSIDE DOWN FORK SET YAMAHA LC150 / Y15ZR / MX KING / SNIPER150 CNC Upside Down Fork Yamaha Y15ZR / FZ150 NVL / Sniper 150 / MX-King boleh masuk tayar. Sye guna y15zr guna saiz rim blkng 2. Turun Jitra semula. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar tayar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. D102FA pula dari jenama Dunlop. Namun sementara anda belum memiliki alat ini boleh mencuba teknik klasik ini. Tayar pancit tanpa amaran. Pengubahsuaian Saiz Rim dan Tayar pengubahsuaian saiz rim dan tayar dibenarkan dengan syarat mengikut had spec yang ditetapkan. Modidied Management - Kalau dah upgrade Full System Exhaust, sistem pengurusan bahan api kena tambah baik juga. YY Pang Ekzos tersebut mempunyai diameter manifold exhaust yg. Sebab itu kita disarankan untuk menukar kepada parts yang lebih berkualiti. only advantag for fz is the fuel tank. Mungkin sebab itu la kawan tue ambil. Biar poket koyak, Jangan mental yang rabak ! Bersama Zizan Razak dan beberapa ikon-ikon Ysuku di Y15ZR Festival. Saiz tayar yang paling bagus adalah yang mempunyai karakter atau profil yang paling hampir sama dengan tayar asal. Bagaimana pun, bila sampai masa untuk menukar tayar nanti, mungkin saya akan menukar kepada tayar yang lebih besar, atas elemen kosmetik, selagi tidak mengganggu tahap keselamatan. Dan hanya golongan bangsawan saja yang mampu modified Y Suku kerana harga barang boleh membuatkan poket anda bocor. practicality, comfortability,etc. Ok gambar di bawah ini, boleh membantu anda serba sedikit dalam pemilihan tayar. bila dah tukar tayar yang lebih besar dan bagus iaitu DURO 70/100 (RM 130), cornering lebih mantap. I changed the front tyre to 90/120. Bila try pusing 360 darjah, ada bahagian yang rasa ketat. 15 masuk tayar 80/90 ok x?? Unknown https: Saya nak tukar tayar besar sikit untuk nouvo lc saya depan dengan belakang. Geng Tayar Besar 129,902 views. SEKIAN lama menanti, akhirnya motosikal kegemaran rakyat Malaysia lagi 'terlaju' di kalangan peminat jenama Y, Yamaha Y15ZR V2 (versi 2. 8 Nm tork pada 7,000 rpm, digandingkan dengan kotak gear lima kelajuan. Too small for 150cc bike. jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. Sapa suka leper ? 1. jalan kering pun break emergency grip. Kalo besar ckit kapasiti tangki tu lagi bagus. Yamaha Y15ZR ini mempunyai saingan hebat dari tiga jenama motosikal besar yang lain. 01/03/2019 🔥🔥Ready stock 🔥🔥 Bob Heath visor 3 button 2 tone half color with black cap. Cara ride anda duduk selamber, tunduk, rocket,cucuk angin atau fly to the moon. perlu berhati-hati sikit ketika memperlahankan motosikal terutama ketika jalan basah dan licin. Facebook gives people the power to share. tayar hadapan lebih besar Umum mengetahui bahawa saiz tayar hadapan Y15ZR adalah yang paling kecil dalam kelasnya. 728 miembros. Kami pun meneruskan perjalanan lepas dah kenyang. In this case, the Geng Tayar Besar or Fat Tyre Gang (GTB) takes a stock Y15ZR and dresses it up to look like a superbike, down to the proper superbike sized tyres and suspension, along with brakes. Tayar belakang berat mcam sangkut disc brek. Akhir sekali, tangki mintak Honda besar sedikit dengan kapasiti 4. Removing the rear lights, turn signals and lots of replica stickers on the bike to YZR-M1 in general, the customizer only did not indicate which of the two rider he supported, Rossi or Lorenzo. Geng Tayar Besar 129,902 views. Juad leman terima kasih kerana bagitaw saya. Oh ya, rim X1R dan tayar Corsa Platinum R99 tue aku sempat pakai dalam 7 bulan ja. Bagi yang menunggang big bike mungkin tidak menghadapi masalah dalam memilih jenis tayar memandangkan hampir semua tayar big size berkualiti tinggi. gbo kena guna magnet high power. ney antara cara nak bikin motor ex5 korang 1. Mungkin sebab itu la kawan tue ambil. Sye guna y15zr guna saiz rim blkng 2. 2 liter dan tayar belakang menggunakan saiz 120/70R17. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu. YAMAHA Y15ZR MODIFIED - FIRST STAGE MARI KITA LIHAT BERAPA. In this case, the Geng Tayar Besar or Fat Tyre Gang (GTB) takes a stock Y15ZR and dresses it up to look like a superbike, down to the proper superbike sized tyres and suspension, along with brakes. Tayar yang oversize tapi rim kecik akan menjadikan tayar menjadi doughnut. o ko ooook kk lp po lll. Banyak plak cekadak kedai tue (malas nak buka tayar la tue), menyebabkan lambat. Rehat sekejap sambil pekena roti dan air. Y15ZR & RS150R Modified Gear Lever. Tangki bahan api masih 4. Berikut adalah ciri-ciri perubahan pada model Yamaha MX King 2019. lawa giler motor Yamaha Y15ZR ni. Modidied Management - Kalau dah upgrade Full System Exhaust, sistem pengurusan bahan api kena tambah baik juga. Memang betul 'hukum ibu jari' menyatakan semakin lebar tayar motorsikal anda, semakin besar permukaan tayar yang menyentuh jalanraya. Terima kasih dengan saiz tayar belakang 120/70, saiz terbesar pernah dibuat untuk sebuah cub. Ada juga pengguna motorsikal menggemari saiz tayar yang besar, dengan itu membuat bentuk 'donut' pada tayar. mcm awek jugk mesti kau nk yg cantik. Sejak pelancaran moped Yamaha Y15ZR,pasaran kapcai berkapasiti besar sedikit seimbang selepas Suzuki mendominasi pasaran kategori tersebut agak lama. RM13,500 Assalamualaikum dan salam sejahtera, Sebuah van kepunyaan sendiri untuk dilepaskan. practicality, comfortability,etc. Jika dibanding dari sudut ketahanan jangka panjang di antara Yamaha Y15ZR dan Y125ZR Horse Power (HP) Y15ZR lebih tinggi 2 HP daripada HP Y15ZR, seperti analogi budak kecil mengangkat beban 17kg dengan orang dewasa mengangkat beban 15 kg yang mana lebih cepat penat ?. Ia perubahan/facelift yang agak menarik kerana motosikal ini sudah pun berada hampir empat tahun di pasaran tanpa sebarang pengubahsuaian yang besar. Secara amnya, motosikal chopper adalah berasaskan rekabentuk model-model motosikal Harley-Davidson. Mmg mncari moto yang pick up kuat, speed yang boleh tahan dan jimat minyak dan tangki yang besar. lepastu tauke kedai rekemen konon ada promotion murah. SEKIAN lama menanti, akhirnya Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) mengumumkan harga kapcai kesukaan ramai, Yamaha Y15ZR V2, berharga RM8,168, tidak termasuk insurans. pakai cam racing, tukar valve (tapet ekzos ngn enjin same besa), clutch plate, spring racing 2. klau brg je besar tpi xde paras rupa x jadi. Top Modifications: Exciter 150 | Sniper 150 MXi | Jupiter MX/MX King 150 | Y15ZR. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu. Lepas tue ada pulak yang berminat nak beli rim dan tayar tue. Umum mengetahui bahawa saiz tayar hadapan Y15ZR adalah yang paling kecil dalam kelasnya. xde guna sbb huduh dipandang org. Specs Comparison of Yamaha Y15ZR (2015) Malaysia vs Honda RS150R / Winner 150 / Supra GTR 150 (2016) Vietnam Posted on April 10, 2016 June 16, 2016 by eddy Model / Comparison. Mmg mncari moto yang pick up kuat, speed yang boleh tahan dan jimat minyak dan tangki yang besar. Play, streaming, watch and download Y15ZR - FIRST STAGE video (15:09) , you can convert to mp4, 3gp, m4a for free. Motor utk dijual. Setakat ni dah hampir 1 tahun setengah sealant berada dalam tayar. Namun sementara anda belum memiliki alat ini boleh mencuba teknik klasik ini. Yamaha Y15ZR Price in Malaysia - Reviews, Specs & Offers | Zigwheels. 366 Mitglieder. This is Modification of Yamaha Y15ZR 150 aka MXKing 150 in Indonesia or Exciter 150 in Vietnam. Ini mungkin akibat kerana tayar motor tersebut terkena benda tajam dan mengalami bocor yang besar seterusnya menyebabkan tayar kempis secara tiba-tiba. Populariti Yamaha Y15ZR dalam kalangan peminat dan pengguna kapcai bukanlah sesuatu yang menghairankan. cari kawan bukan lawan. ney antara cara nak bikin motor ex5 korang 1. Contohnya, bisa dilihat di modifikasi Yamaha Y15ZR yang dibuat semirip Yamaha YZR-M1, tunggangan Valentino Rossi di MotoGP. Kinda dissapointed with the tank. pemanduan lancar di selekoh. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu. TAYAR BESAR SIKIT Ruangan roda turut melalui perubahan. Yamaha Y15ZR Custom (GTB Geng Tayar Besar). bukan apa rasa nak tukar tayar ni. Tayar belakang berat mcam sangkut disc brek. Play, streaming, watch and download Yamaha Y15 Custom (Geng Tayar Besar) video (03:32) , you can convert to mp4, 3gp, m4a for free. Di laman-laman kelab Y15ZR, ramai yang bersorak gembira apabila berpeluang menggunakan tayar Battlax atau Super Corsa. Memandangkan model ini dikeluarkan sempena sukan Moto GP Malaysia, maka Yamaha Y15ZR telah mengeluarkan versi GP Edition Movistar. 01/03/2019 🔥🔥Ready stock 🔥🔥 Bob Heath visor 3 button 2 tone half color with black cap. Mmg mncari moto yang pick up kuat, speed yang boleh tahan dan jimat minyak dan tangki yang besar. dream punya magnet takut power kurang sebab ada satu skru nanti tak dapat ikat coil macam senget. maklumlah,,travel jauh2 ni,bknnya byk stesen minyak kt tepi jalan. kalo dalam bndar tu lain citer la. Abdul Hadi N Suhaila is on Facebook. Lain macam hobi Geng Tayar Besar nie. y15zr ada ciri2 tersebut tapi tang tangki tu ja yg kecewa ckit. Walaupun kedua-dua model ini menggunakan tayar belakang bersaiz gergasi dalam industri 120/70, Honda di depan dengan pemasangan tayar 90/80 pada roda hadapan berbanding 70/90 bagi Y15ZR (kecik gila weh!). BACA: 5 PERUBAHAN DIMENSI EXCITER 2019. Yamaha Y15ZR 2015 fenomena baru Malaysia dengan harga asas RM8000 telah di lancarkan oleh Hong Leong Yamaha Motor Sdn. Hal ini akan merugikan pengguna tersebut kerana kadar kegunaan tayar adalah tidak maksimum dan hanya akan haus dibahagiannya tengah. pakai cam racing, tukar valve (tapet ekzos ngn enjin same besa), clutch plate, spring racing 2. Antara motosikal yang dikatakan seteru bagi Ysuku ini adalah seperti motosikal Honda RS150R, Benelli RFS150i dan SYM VF3i. 10: 90201-101J1 Plate Washer. Tayar ori kilang dah cukup besar utk rim ori. BACA: 5 PERUBAHAN DIMENSI EXCITER 2019. KOS MODIFIED Y15 GENG TAYAR BESAR - Y15 , RUCKUS , LC 135 , C 70 Kaki Nguar. Juad leman terima kasih kerana bagitaw saya. o ko ooook kk lp po lll. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. A) kalau kereta kita dah buat lowered kasi rendah, ada pakai spring sport, absorber sport yang tapak rendah, atau spring potong atau sport rim besar kedai tayar selalunya akan advice menukar camber screw asal standard -0. kelajuan x penting sbb kelajuan membunuh. GTB (Geng Tayar Besar) a 41 712 membres. Melalui akun instagramnya, Geng Tayar Besar mempublikasikan foto-foto motornya yang sudah berpenampilan ala pacuan MotoGP. For motorcycle #Y15ZR #RS150 #lc135 #125z #Ex5 #ex5dream #wave100 #wave125 #kriss100 #Kriss #rxz #fz150#srl110#srl115 Made in Thailand Longer than standard Side Stabd Cyclones Side Stand 23CM *High quality *High durability *Anti rust coating Post ke seluruh Malaysia #aksesori #sparepartmotor #sidestand #tapakkaki. jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. Tetapi kebenaran hukum tersebut hanyalah secara keseluruhan sahaja. Beli Rim Racing Boy SP522 RCB Y15ZR di Ampang,Malaysia. Saiz rim lebar yang didatangkan pada kapcai premium pilihan ramai, seperti Yamaha Y15ZR dan Honda RS150R sedikit sebanyak mempengaruhi penunggangnya menyarungkan set tayar prestasi tinggi kegunaan superbike yang lebih lebar, lebih bergaya dan semestinya lebih mahal. Dimulakan dengan membesarkan tayar belakang.